Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z tuńczykiem i papryką czerwoną
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewamy zina woda i odcedzamy.
Czerwona paprykę myjemy, usuwamy pestki i białe błonki. Kroimy w kosteczkę. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Kawałki tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy z ryżem. Doprawiamy sola, pieprzem i papryką ostrą. Dodajemy łyżkę majonezu. Jeszcze raz lekko mieszamy.
Czerwona paprykę myjemy, usuwamy pestki i białe błonki. Kroimy w kosteczkę. Pora myjemy i kroimy w plasterki. Kawałki tuńczyka odcedzamy z zalewy.
Wszystkie składniki mieszamy z ryżem. Doprawiamy sola, pieprzem i papryką ostrą. Dodajemy łyżkę majonezu. Jeszcze raz lekko mieszamy.
mocsłodkości