ausia11-11

ausia11-11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 145]

Sałatka z szynką i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka w przygotowaniu i pyszna w smaku sałatka z szynką i papryką

Sałatka z szynką i papryką

Składniki:

Sałatka z szynką i papryką

 

  • jedna - czerwona, żółta, zielona papryka
  • 20 dag konserwowej szynki
  • 8 małych pomidorów koktajlowych
  • 2 cebule
  • pęczek natki pietruszki
  • 4 łyżki octu ziołowego
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz, cukier

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z szynką i papryką
Ryż ugotować. Strączki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w bardzo cienkie paski.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Pomidory umyć, podzielić na połówki.
Szynkę pokroić w paski. Drobno posiekać natkę pietruszki.
Ocet ziołowy wymieszać z solą, pieprzem i odrobina cukru.
Połączyć z olejem. Dodać cebule i natkę.
Ryż wymieszać z szynką, papryką i sosem.
Przełożyć na półmisek i udekorować połówkami pomidorów.

Tagi:

szynka papryka