Sposób przygotowania:
Sałatka z szynką i papryką
Ryż ugotować. Strączki papryki oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać, pokroić w bardzo cienkie paski.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Pomidory umyć, podzielić na połówki.
Szynkę pokroić w paski. Drobno posiekać natkę pietruszki.
Ocet ziołowy wymieszać z solą, pieprzem i odrobina cukru.
Połączyć z olejem. Dodać cebule i natkę.
Ryż wymieszać z szynką, papryką i sosem.
Przełożyć na półmisek i udekorować połówkami pomidorów.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
Pomidory umyć, podzielić na połówki.
Szynkę pokroić w paski. Drobno posiekać natkę pietruszki.
Ocet ziołowy wymieszać z solą, pieprzem i odrobina cukru.
Połączyć z olejem. Dodać cebule i natkę.
Ryż wymieszać z szynką, papryką i sosem.
Przełożyć na półmisek i udekorować połówkami pomidorów.