Sposób przygotowania:
Sałatka z szynką i serem
Szynkę konserwową i żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć do miski.
Do miski dodać odsączoną kukurydzę i pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę.
Ananasa pokroić w mniejsze kawałki, selera odsączyć, dodać do warzyw razem z ananasem. Do całości dodać czerwoną fasolę i pokrojone w kosteczkę jajka na twardo. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać. Podawać schłodzoną.
Do miski dodać odsączoną kukurydzę i pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę.
Ananasa pokroić w mniejsze kawałki, selera odsączyć, dodać do warzyw razem z ananasem. Do całości dodać czerwoną fasolę i pokrojone w kosteczkę jajka na twardo. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać. Podawać schłodzoną.