Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Sałatka z tortellini i czerwoną fasolą

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo dobra, sycąca sałatka, która w upały może zastąpić obiad. Przepis pochodzi z bloga Margarytki. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go troszkę nie zmodyfikowała.

Sałatka z tortellini i czerwoną fasolą

Składniki:

Sałatka z tortellini i czerwoną fasolą

 

  • 1 op. tortellini (ja miałam grzybowe)
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 1 puszka kukurydzy
  • 20 dag szynki pieczonej z indyka(może być szynka konserwowa)
  • 3 średnie pomidory
  • 3 średnie ogórki gruntowe
  • 1/2 pęczka drobnego szczypioru ( nie dawałam)
  • 4-5 łyżek majonezu
  • 1 łyżka pikantnego keczupu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tortellini i czerwoną fasolą
Tortellini ugotowałam w osolonej wodzie. Przelałam zimną wodą i zostawiamy do ostygnięcia.

Pomidory (sam miąższ), ogórka i szynkę pokroiłam w drobną kostkę.

Fasolkę i kukurydzę wyłożyłam na durszlak i dokładnie odcedziłam.

Połączyłam wszystkie składniki, doprawiłam solą i pieprzem, wymieszałam.

Dodałam majonez. Jeszcze raz wymieszałam i gotowe.