Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Sałatka z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbkę myjemy pod bieżącą wodą, osączamy na papierowym ręczniku. Panierujemy w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na oleju.

Sałatka z wątróbką

Składniki:

Sałatka z wątróbką

 

  • 1/2 kg wątróbki drobiowej
  • cebula
  • 2 jabkła
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1-3 łyżki majonezu
  • pęczek koperku
  • pęczek natki pietruszki
  • 2-3 łyżki bułki tartej
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sałatka z wątróbką
Wątróbkę myjemy pod bieżącą wodą, osączamy na papierowym ręczniku. Panierujemy w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na oleju. Wykładamy na talerz i studzimy.
Cebulę, jabłka i ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Ostudzoną wątróbkę kroimy w cienkie paski. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Koperek i natkę siekamy, dodajemy do sałatki i mieszamy. Sałatkę doprawiamy majonezem, delikatnie mieszamy i wstawiany na 30 minut do lodówki by się schłodziła.

Tagi:

tarta