Sposób przygotowania:
Sałatka z wątróbką
Wątróbkę myjemy pod bieżącą wodą, osączamy na papierowym ręczniku. Panierujemy w bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na oleju. Wykładamy na talerz i studzimy.
Cebulę, jabłka i ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Ostudzoną wątróbkę kroimy w cienkie paski. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Koperek i natkę siekamy, dodajemy do sałatki i mieszamy. Sałatkę doprawiamy majonezem, delikatnie mieszamy i wstawiany na 30 minut do lodówki by się schłodziła.
Cebulę, jabłka i ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Ostudzoną wątróbkę kroimy w cienkie paski. Wszystkie składniki przekładamy do salaterki. Koperek i natkę siekamy, dodajemy do sałatki i mieszamy. Sałatkę doprawiamy majonezem, delikatnie mieszamy i wstawiany na 30 minut do lodówki by się schłodziła.