Sposób przygotowania:
Sałatka jarzynowa z mięsem z rosołu i rzeżuchąETAP 1:
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ziemniaka ugotować ze skórką, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Mięso oddzielić od skóry i kości. Przyprawić przyprawą gyros. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przesmażyć z mięsem na małej ilości oleju. Wystudzić i pokroić na kawałki. Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę. Groszek odcedzić. Ogórki pokroić w kostkę, odcisnąć z nadmiaru soku.
Wszystkie składniki wrzucić do miski. Dodać ser, rzeżuchę, przyprawy i majonez i wymieszać. Przełożyć do salaterki. Podawać schłodzoną.
Posypać wierzch dodatkowo posiekaną rzeżuchą.