Sposób przygotowania:
Sałatka z wędzonym kurczakiem, porem i fasolą
1. Białe części pora pokrój w plasterki, wrzuć do osolonego wrzątku i parz 10 minut pod przykryciem. Następnie pora odcedź na sitku i chwilę przestudź.
2. Z ćwiartek kurczaka usuń kości. Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
3. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj majonez oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Gotową sałatkę włóż na talerz. Podawaj z pieczywem.
2. Z ćwiartek kurczaka usuń kości. Mięso pokrój na mniejsze kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Kukurydzę i fasolkę odsącz z zalewy. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
3. Wszystkie przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj majonez oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj. Gotową sałatkę włóż na talerz. Podawaj z pieczywem.