Sposób przygotowania:
Sałatka z zielonym groszkiem
Groszek przebrać, opłukać. Wsypać na lekko osolony wrzątek, gotować 3 minuty. Odcedzić i wystudzić. Wsypać do miski.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki osączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Wsypać z jajkami do groszku.
Por oczyścić, pokroić, wrzucić do reszty składników. Dodać majonez, sól i pieprz i wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły.
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ogórki osączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Wsypać z jajkami do groszku.
Por oczyścić, pokroić, wrzucić do reszty składników. Dodać majonez, sól i pieprz i wymieszać. Wstawić do lodówki na 30 minut aby smaki się przegryzły.