Sposób przygotowania:
Sałatka gyros po mojemu
Pierś kurczaka kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą i smażymy na rumiano a następnie odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Pora i ogórki kroimy w małą kostkę. Kapustę pekińską także drobno siekamy. Do salaterek najpierw wykładamy piersi z kurczaka, następnie posypujemy porem, a na por wykładamy ogórki konserwowe.
Polewamy sporą ilością ketchupu. Na ketchup dajemy kukurydze i groszek konserwowy. Następnie rozsmarowujemy kilka łyżek majonezu. Na koniec posypujemy kapusta pekińską.
Smacznego :)
Pora i ogórki kroimy w małą kostkę. Kapustę pekińską także drobno siekamy. Do salaterek najpierw wykładamy piersi z kurczaka, następnie posypujemy porem, a na por wykładamy ogórki konserwowe.
Polewamy sporą ilością ketchupu. Na ketchup dajemy kukurydze i groszek konserwowy. Następnie rozsmarowujemy kilka łyżek majonezu. Na koniec posypujemy kapusta pekińską.
Smacznego :)