Sposób przygotowania:
Semifreddo jagodowo-truskawkowe
- Owoce myjemy, z truskawek dodatkowo usuwamy szypułki, osuszamy. Owoce miskujemy w blenderze na gładkę masę. Przekładamy do miski.
- Śmietanę kremówkę wlewamy do drugiej miski, ubijamy, a pod koniec dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy.
- Ubitą kremówkę dodajemy do miski z masą owocową, delikatnie mieszamy.
- Tak przygotowaną masę wlewamy do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawamy do zamrażarki na minimum 5 godzin. Podajemy z kawałeczkami soczystego arbuza.
- Śmietanę kremówkę wlewamy do drugiej miski, ubijamy, a pod koniec dodajemy cukier puder i jeszcze chwilę ubijamy.
- Ubitą kremówkę dodajemy do miski z masą owocową, delikatnie mieszamy.
- Tak przygotowaną masę wlewamy do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia i wstawamy do zamrażarki na minimum 5 godzin. Podajemy z kawałeczkami soczystego arbuza.
Senqa
luna
Sarenka
Natala1210