Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Semifreddo z mascarpone i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pychotka normalnie rozpływa się w ustach !

Semifreddo z mascarpone i czekoladą

Składniki:

Semifreddo z mascarpone i czekoladą

 

  • 200 g mascarpone,
  • 250 g śmietana 18-procentowa,
  • 100 g cukier puder,
  • 1\2 szklanki mleko,
  • 10 sztuk biszkopty okrągłe,
  • 1\2 tabliczki czekolada mleczna,
  • 5 łyżeczek posypka czekoladowa

 

Sposób przygotowania:

Semifreddo z mascarpone i czekoladą
Kruszymy biszkopty i siekamy czekoladę oraz posypkę czekoladową. Dodajemy serek mascarpone i śmietanę następnie cukier puder po czym mleko . I mieszamy mikserem aż do uzyskania wymieszanej dobrze masy. Plastikową foremkę lub okrągłą wykładamy folią i wlewamy zawartość. Zawijamy brzegi i odstawiamy do zamrażalnika na kilka godzin. A przed podaniem wstawiamy na godzinę do lodówki to lekko nam zmięknie. Możemy udekorować polewą czekoladową lub odrobiną posypki czekoladowej. Smacznego !