lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Serduszka z ciasta ptysiowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasteczka wyszły bardzo smaczne z dodatkiem pudru pycha :)

Serduszka z ciasta ptysiowego Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Serduszka z ciasta ptysiowego

 

  • 2 szklanki mąki
  • 250 gram margaryny
  • 8 jaj
  • 2 szklanki wody
  • cukier puder 100 gram

Sposób przygotowania:

Serduszka z ciasta ptysiowego
Do garnka wlałam 2 szklanki wody. Dodałam cała margarynę zagotowałam to . Do zagotowanej masy wsypałam make cały czas mieszałam aż zrobiła się taka kula odchodziło ładnie od garnka . Wyłączyłam gaz czekałam aż masa ostygnie. Dodawałam po 1 jajku cały czas miksując aż zmiksowałam wszystkie jaja Przygotowałam blachę do pieczenia położyłam na nią papier do pieczenia. Masę ptysiowa włożyłam do rękawa łyżką i wyciskałam z niego serduszkapiekłam w 180 stopniach 20-25 minut zależy w jakim stopniu nam się przyrumienią. Wyjęłam serduszka zostawiłam na talerzu do wysuszenia potem posypałam cukrem pudrem .
Serduszka z ciasta ptysiowego
Wgotującej wodzie rozpuszczamy całą margarynę
Serduszka z ciasta ptysiowego
dodajemy mąke do gotujęcej sie wody z rozpuszczoną margaryną
Serduszka z ciasta ptysiowego
miskujemy mase dodając po jednym jajaku az do ostaniego
Serduszka z ciasta ptysiowego
ciasto wkładamy do rekawa i wyciskamy serduszka na papier do pieczenia