Sposób przygotowania:
Serduszko kremowe na zimno
Do rondla z mlekiem wsypać pianki z opakowania i mieszać na małym ogniu, aby nie przywarły do dna. Zestawić na bok, wystudzić, zmieszać z kremówką ubitą oraz namoczonymi płatkami żelatyny. Ustawić naczynie na parapecie przy oknie, aby masa się lekko ścięła. Formę serduszkową wysmarować masłem i wyłożyć dno czekoladowymi drobnymi herbatniczkami. Wlać lekko stężoną masę na herbatniki i wstawić na 35 min. do lodówki. Następnie utrzeć żółtka z cukrem na parze i dodać szklankę likieru kremowego. Mieszać jeszcze z 5 min. Odstawić i ostudzić zupełnie, dodając resztkę żelatyny a potem wystudzoną masę wlać do formy na białą warstwę deseru i ponownie schłodzić. Po półgodzinie wyjąć formę z deserem z lodówki i pokroić na trójkąty. Podawać na talerzykach.