Sposób przygotowania:
Serek wiejski z ogórkiem i koperkiem
Do miski przelewamy serek wiejski i dodajemy do niego 1 łyżkę posiekanego koperku (może być siweży lub mrożony).
ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na 4 częsci a nastepnie kroimy go w niezbyt cienkie plasterki, po czym dodajemy do serka.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
Sałatkę mieszamy i podajemy z chlebem posmarowanym maslem.
ogórka obieramy, kroimy wzdłuż na 4 częsci a nastepnie kroimy go w niezbyt cienkie plasterki, po czym dodajemy do serka.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
Sałatkę mieszamy i podajemy z chlebem posmarowanym maslem.