Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Serek wiejski z parówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Można go podać na śniadanie lub kolację, z dodatkiem chleba.

Serek wiejski z parówką

Składniki:

Serek wiejski z parówką

 

  • 200 g serka wiejskiego
  • 1 cienka parówka
  • 1/4 puszki kukurydzy
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy sarepskiej
  • 1 łyżeczka ketchupu

Sposób przygotowania:

Serek wiejski z parówką
Serek wiejski przełożyć do miseczki razem z płynem. Ewentualnie można go leciutko odsączyć. Dodać do niego majonez, musztardę i ketchup, wymieszać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Z parówki zdjąć osłonkę. Parówkę pokroić w małą kosteczkę. Do sera wiejskiego dodać cebulę, parówkę i kukurydzę i dokładnie wymieszać. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem (ja już tego nie robiłam). Podawać na śniadanie lub kolację z dodatkiem chleba.