Sposób przygotowania:
Serniczek na zimno
Mąkę przesiać przez sitko dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Podzielić na 2 równe części, rozwałkowć na dł.tortownicy, jedną pozostawić w całości a drugą podzielić na 8 równych części. Piec na jasnozłoty kolor w temp. 180 stopni.
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2 szkl wody i tak samo robimy z cytrynowymi, pozostawiamy do nie całkowitego stężenia. Serki łączymy z jogurtami i miksujemy dodając galaretki. Serki wylewamy na ciasto, przykrywamy drugim i odkładamy do lodówki do stężęnia.
SMACZNEGO!!!
Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 2 szkl wody i tak samo robimy z cytrynowymi, pozostawiamy do nie całkowitego stężenia. Serki łączymy z jogurtami i miksujemy dodając galaretki. Serki wylewamy na ciasto, przykrywamy drugim i odkładamy do lodówki do stężęnia.
SMACZNEGO!!!
Pyza
mania
Henia
Maniu,nikt nie twierdzi,że ciasto jest złe.Po prostu opis wykonania trzeba dopracować.Ty pieczesz, więc wszystko wiesz, a ktoś,kto pierwszy raz czyta,ma wątpliwości.pozdrawiam.