jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Serniczki morelowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wspaniałe desery dla dzieci i dorosłych

Serniczki morelowe

Składniki:

Serniczki morelowe

 

  • 60 dag twarogu mielonego
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 15 dag suszonych moreli
  • 7 dag miodu
  • 5 dag płatków czekoldowych

 

Sposób przygotowania:

Serniczki morelowe
Suszone morele pokroić w drobną kostkę i wymieszać z twarogiem. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, zmniejszając o połowę ilość gorącej wody potrzebną do jej rozpuszczenia. Gdy galaretka wystarczająco sie wystudzi i zacznie tężeć, wymieszac ją z przygotowanym twarogiem. Uzyskaną masę nałozyć do niewysokich szklanek, po czym wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie wyjąć desery z lodówki i po 20 minutach wyłożyć każdą porcję na osobny talerzyk. na chwilę przed podaniem polać miodem i posypać płatkami czekoladowymi.