Sposób przygotowania:
Sernik na zimno
Ubić 4 żółtka z cukrem pudrem .
Pamiętajcie by sparzyć jajka zanim weźmiecie się do pracy !
Do słodkiej masy dodajemy 4 serki homogenizowane i ponownie mieszamy.
2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w szklance przegotowanej gorącej wody. Studzimy i wlewamy do masy serowej. Bardzo dokładnie mieszamy.
Każda galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Dokładnie studzimy ale nie wkładamy do lodówki!
Wlewamy do tortownicy warstwę masy serowej -grubości około 5-6 milimetrów. Wsadzamy do lodówki.
Kiedy stężeje wyjmujemy i zalewamy 1 galaretką. Ponownie wsadzamy do lodówki.
Robimy tak na przemian-ser, galaretka, ser, galaretka. Przy czym ostatnia na samej górze jest galaretka.
UWAGA:
Masa serowa może gęstnieć i nie dać się równo wylać do formy. dlatego przygotowujemy większy garnek niż ten w którym mamy masę, nalewamy trochę wody, stawiamy na gazie i do niego wkładamy garnek z masa serowa. Podgrzewamy troszeczkę ale nie za mocno- bo nam się masa zwarzy.
Tak samo możemy potraktować gęstniejące galaretki :)
Polecam
Smacznego!!!
Pamiętajcie by sparzyć jajka zanim weźmiecie się do pracy !
Do słodkiej masy dodajemy 4 serki homogenizowane i ponownie mieszamy.
2 łyżki żelatyny rozpuszczamy w szklance przegotowanej gorącej wody. Studzimy i wlewamy do masy serowej. Bardzo dokładnie mieszamy.
Każda galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Dokładnie studzimy ale nie wkładamy do lodówki!
Wlewamy do tortownicy warstwę masy serowej -grubości około 5-6 milimetrów. Wsadzamy do lodówki.
Kiedy stężeje wyjmujemy i zalewamy 1 galaretką. Ponownie wsadzamy do lodówki.
Robimy tak na przemian-ser, galaretka, ser, galaretka. Przy czym ostatnia na samej górze jest galaretka.
UWAGA:
Masa serowa może gęstnieć i nie dać się równo wylać do formy. dlatego przygotowujemy większy garnek niż ten w którym mamy masę, nalewamy trochę wody, stawiamy na gazie i do niego wkładamy garnek z masa serowa. Podgrzewamy troszeczkę ale nie za mocno- bo nam się masa zwarzy.
Tak samo możemy potraktować gęstniejące galaretki :)
Polecam
Smacznego!!!