Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z truskawkami 9
Truskawki myjemy i obieramy, jeżeli mamy duże to kroimy na polówki jeżeli małe zostawiamy w całości. Dwie jasne galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i zostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie do miski wkładamy serek i połowę truskawek – dokładnie wymieszać. W tortownicy ułożyć spód biszkoptowy. Kiedy galaretka będzie ostudzona i delikatnie tężejąca wlewamy do serka i dokładnie mieszamy. Masę serową wylewamy na spód biszkoptowy. W 500 ml gorącej wody rozrabiamy 2 czerwone galaretki - odstawiamy do ostygnięcia. Na masie serowej układamy pozostałe truskawki. Kiedy czerwona galaretka ostygnie wlewamy delikatnie na masę serowa i truskawki. Zostawiamy w lodówce do całkowitego zastygnięcia. Smacznego.