mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Serowe krążki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne krążki idealne na przekąskę.

Serowe krążki

Składniki:

Serowe krążki

 

  • 500 g białego twarogu
  • 3 jajka
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 3 szklanki mąki
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Serowe krążki
Na początku wszystkie składniki, oprócz cukru pudru,umieścić w misce.
Ze składników zagnieść ciasto.Powinno być miękkie i nie klejące.
Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Żeby nie przyklejało się do wałka możemy podsypywać je mąką.
Z ciasta przy pomocy szklanki lub specjalnej foremki wycinać krążki.
W głębszym garnku rozgrzać olej.Następnie powoli wrzucać serowe krążki i smażyć je z obu stron na ładny, złoty kolor.
Po usmażeniu odsączać krążki z tłuszczu układając je na bibule lub papierowym ręczniku.
Po wystudzeniu posypać krążki cukrem pudrem.
Smacznego.

Tagi:

jajko jajka