Sposób przygotowania:
Serowe krążki
Na początku wszystkie składniki, oprócz cukru pudru,umieścić w misce.
Ze składników zagnieść ciasto.Powinno być miękkie i nie klejące.
Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Żeby nie przyklejało się do wałka możemy podsypywać je mąką.
Z ciasta przy pomocy szklanki lub specjalnej foremki wycinać krążki.
W głębszym garnku rozgrzać olej.Następnie powoli wrzucać serowe krążki i smażyć je z obu stron na ładny, złoty kolor.
Po usmażeniu odsączać krążki z tłuszczu układając je na bibule lub papierowym ręczniku.
Po wystudzeniu posypać krążki cukrem pudrem.
Smacznego.
Ze składników zagnieść ciasto.Powinno być miękkie i nie klejące.
Wyrobione ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Żeby nie przyklejało się do wałka możemy podsypywać je mąką.
Z ciasta przy pomocy szklanki lub specjalnej foremki wycinać krążki.
W głębszym garnku rozgrzać olej.Następnie powoli wrzucać serowe krążki i smażyć je z obu stron na ładny, złoty kolor.
Po usmażeniu odsączać krążki z tłuszczu układając je na bibule lub papierowym ręczniku.
Po wystudzeniu posypać krążki cukrem pudrem.
Smacznego.