Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Słodkie rafaelki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czekoladę pokruszyć na drobne kawałki. Śmietankę wymieszać z wiórkami kokosowymi, odstawić na 15 minut,

Słodkie rafaelki

Składniki:

Słodkie rafaelki

 

  • 1 tabliczki białej czekolady
  • 10 dag wiórków kokosowych oraz 3 łyżki do obtoczenia
  • 5 dag margaryny
  • ¾ szklanki śmietanki

 

Sposób przygotowania:

Słodkie rafaelki
Czekoladę pokruszyć na drobne kawałki. Śmietankę wymieszać z wiórkami kokosowymi, odstawić na 15 minut, a następnie podgrzewać, stale mieszając, na niewielkim ogniu około 10 minut – masa nie powinna wrzeć. Zdjąć z ognia dodać czekoladę i dobrze wymieszać. Ostudzić. Margarynę utrzeć na krem wymieszać z masą. Z masy uformować małe kuleczki i obtaczać w wiórkach.Schłodzić w lodówce przez 3 godziny.
smacznego!

Tagi:

czekolada