Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Słoneczne banan-mango lassi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Przepyszne, gęste, sycące i mocno owocowe lassi! Polecam na drugie śniadanie lub deser dla dzieci i dorosłych!

Słoneczne banan-mango lassi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Słoneczne banan-mango lassi

 

Sposób przygotowania:

Słoneczne banan-mango lassi
Banany (moje były bardzo dojrzałe) obrać ze skórek i wrzucić do wysokiego garnka lub innego naczynia. Pomarańcze umyć, przekroić na pół i wycisnąć sok, wrzucić do bananów razem z miąższem. Mango (moje mango w całości ważyło około kilograma) obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ wrzucić do garnka. Wszystkie owoce zmiksować blenderem na gładki koktajl, dodać jogurt naturalny i zmiksować ponownie. Lassi przelać do szklanek i od razu podawać (świetnie smakuje na zimno polecam więc schłodzić owoce i jogurt przed przygotowaniem napoju)
Słoneczne banan-mango lassi
Banany (moje były bardzo dojrzałe) obrać ze skórek i wrzucić do wysokiego garnka lub innego naczynia.
Słoneczne banan-mango lassi
Pomarańcze umyć, przekroić na pół i wycisnąć sok, wrzucić do bananów razem z miąższem.
Słoneczne banan-mango lassi
Mango (moje mango w całości ważyło około kilograma) obrać ze skóry, usunąć pestkę, miąższ wrzucić do garnka.
Słoneczne banan-mango lassi
Wszystkie owoce zmiksować blenderem na gładki koktajl, dodać jogurt naturalny i zmiksować ponownie.