olchunia90

olchunia90

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

smalec ziołowy Babci Marysi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam nie tylko do kanapek, ale również do krakersów

smalec ziołowy Babci Marysi

Składniki:

smalec ziołowy Babci Marysi

 

  • cebule, po łyżeczce świeżych, siekanych ziół: majeranek, tymianek, lubczyk, bazylia i szczypta mięty pieprzowej, sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

smalec ziołowy Babci Marysi
słoninę kroimy w grubą kostkę i smażymy na wolnym ogniu. cebulę kroimy w średnią kostkę. gdy słonina dobrze się wysmaży i powstaną skwarki, wrzucamy cebulę i dusimy razem, aż cebula nabierze złotego koloru, pod koniec duszenia wrzucamy zioła i trzymamy wszystko na ogniu ok 1 minuty. całość doprawiamy solą i pieprzem. zostawiamy do wystygnięcia. smalec jest gotowy do spożycia.

Tagi:

zioła