Sposób przygotowania:
Śmietankowo-truskawkowy deser z procentami
Truskawki rozmrozić. Do miski wlać śmietankę i ubić na sztywno. W drugiej misce zmiksować serek mascarpone. Następnie do zmiksowanego serka dodać ubitą śmietanę oraz likier i zmiksować aż składniki się połączą.
Rozmrożone truskawki zmiksować na mus, można do smaku nieco dosłodzić. Deser nałożyć do szklaneczek czy pucharków. Na dno każego pucharka nałożyć trochę kremu śmietanowego i polać odrobiną truskwakowego musu. Następnie ułożyć kawałki nasączonego w likierze biszkopta. Ponownie wyłożyć śmietankowy krem i na wierzch odrobinę truskawkowego musu.
Całość posypać odrobiną startej czekolady. Przed podaniem dobrze schłodzić. Z tej ilości wyszło mi 5 deserków.
Rozmrożone truskawki zmiksować na mus, można do smaku nieco dosłodzić. Deser nałożyć do szklaneczek czy pucharków. Na dno każego pucharka nałożyć trochę kremu śmietanowego i polać odrobiną truskwakowego musu. Następnie ułożyć kawałki nasączonego w likierze biszkopta. Ponownie wyłożyć śmietankowy krem i na wierzch odrobinę truskawkowego musu.
Całość posypać odrobiną startej czekolady. Przed podaniem dobrze schłodzić. Z tej ilości wyszło mi 5 deserków.