Sposób przygotowania:
Piankowy deser z galaretką
Jedna galaretkę w zielonym kolorze rozpuszczamy w gorącej wodzie. Używamy o pół szklanki mniej wody niż w przepisie. Odstawiamy do zastygnięcia najlepiej na noc lub wkładamy do lodówki . Dwie pozostałe galaretki też rozpuszczamy w gorącej wodzie używamy 2 szklanek wody na dwie galaretki . Odstawiamy do przestudzenia ale nie może nam zastygnąć . Bitą śmietanę w proszku light np śnieżkę ubijamy z mlekiem 0,5 procent lub 1,5 % na sztywna pianę.dolewamy do niej przestudzona galaretkę i lekko mieszamy. Kiedy odstawiona galaretka zastygnie kroimy ją w kostkę i dodajemy do śmietanowej masy. Teraz całą masę wlewamy do plastikowej butelce po napojach. Odstawiamy do wystygnięcia. Najlepiej na noc. Po tym czasie butelkę rozcinamy i kroimy piankę w plasterki.