Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Sok jabłkowo - winogronowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

naturalny sok owocowy . . .

Sok jabłkowo - winogronowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sok jabłkowo - winogronowy

 

Sposób przygotowania:

Sok jabłkowo - winogronowy

Jabłka dokładnie myjemy pod ciepłą bieżącą wodą, poczym przekrawamy je na cztresy częsći i wykrawamy z nich gniazda nasienne, aby sok nie miał goryczki.

Z jabłek robimy sok za pomocą sokowirówki, po czym kilka łyżek wlewamy do malaksera. Winogrona pozbawiamy szypułek, płukamy pod ciepłą wodą, przekrawamy na połówki i pozbawiamy ich pestek - wkładamy do malaksera.

Winogrona razem z sokiem miksujemy na jednolity mus, kiedy owoce winogrona dokładnie się rozdrobnią wlewamy pozostały sok jabłkowy i mieszamy - rozlewamy do szklanek.


Zobacz jak przygotować zdrowy Sok z marchwi >>>

Sok jabłkowo - winogronowy
przed rozpoczęciem robienia soku warto przygotowac wszystkie składniki
Sok jabłkowo - winogronowy
owoce jeszcze przed zmiksowaniem - dajemy najpierw malo soku