Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Sok marchewkowo - buraczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

mega porcja witamin w soku

Sok marchewkowo - buraczkowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Sok marchewkowo - buraczkowy

 

  • 8 marchewek
  • 2 buraki ćwikłowe

Sposób przygotowania:

Sok marchewkowo - buraczkowy
Marchewki i buraki myjemy, następnie obieramy ze skórki. Zarówno marchew jak i buraczki kroimy na mniejsze kawałki. jako pierwsze do sokowirówki wkładamy marchewkę, a następnie sok rozlewamy do szklaneczek do 1/2 ich wysokości. Następnie robimy sok z buraczków i delikatnie wolnym strumieniem dopełniamy szkalnki z sokiem marchewkowym. Sok buraczkowy opada na dno a marchewkowy się unosi - stąd też ładny dwukolorowy wygląd. Przed piciem, warto sok zamieszać.
Sok marchewkowo - buraczkowy
warzywa obieramy ze skórki byu nie było goryczki .
Sok marchewkowo - buraczkowy
sok przed zmieszaniem ma dwie ładne warstwy z soku.