marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sok ogórkowo-miętowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ogórki obrać,opłukać i utrzeć na tarce z hebelkiem,listki mięty opłu- -kać,osączyć,rozetrzeć w dłoni.Zmiksować całość z jogurtem,doprawić.

Sok ogórkowo-miętowy.

Składniki:

Sok ogórkowo-miętowy.

 

  • 4 duże świeże ogórki gruntowe,
  • 2 duże opakowania jogurtu naturalnego,
  • świeże listki mięty,
  • szczypta soli,
  • szczypta pieprzu ziołowego.

Sposób przygotowania:

Sok ogórkowo-miętowy.
Ogórki obrać,opłukać i utrzeć na tarce z hebelkiem,a listki mięty opłukać,osuszyć i rozetrzeć w dłoni.Dodać do miksera z komorą,za-
-lać jogurtem naturalnym,lekko doprawić solą i pieprzem ziołowym.
Zmiksować i rozlać napój do szklaneczek milkshake i przybrać list-
-kiem mięty każdą porcję napoju.