sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 388]

Sorbet truskawkowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lody sorbetowe to najprostszy sposób na przemycenie owoców naszym dzieciom. Są smaczne i możemy je łatwo i szybko przygotować.

Sorbet truskawkowy

Składniki:

Sorbet truskawkowy

Składniki

Sposób przygotowania:

Sorbet truskawkowy
Owoce dokładnie płuczemy, usuwamy szypułki. Blendujemy na gładką masę. Dodajemy cukier i kwasek cytrynowy lub sok z cytryny. Ilość uzależniona jest od kwasowości owoców i naszych upodobań.

Masę przelewamy do specjalnych pojemników i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Dobrze zamrożone lody ciężko jest wyjąć, dlatego wstawiamy całość na chwilę do gorącej wody.

Delikatnie wyjmujemy sorbet.