donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Sorbet malinowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Słodki sorbet z malin i truskawek z nutą kwasowości z cytryny to idealne połączenie na upalne popołudnie.

Sorbet malinowo-truskawkowy

Składniki:

Sorbet malinowo-truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Sorbet malinowo-truskawkowy
Maliny myjemy, obieramy. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki.

Dodajemy do wysokiego naczynia, dodajęmy szklankę cukru pudru, sok z cytryny, oraz 4 łyżki wody.

Aby sorbet był delikatny dodaję jeszcze łyżkę likieru owocowego, wszystko ze sobą blenduję przez 3 minuty. Wlewam do naczynia i wkładam do zamrażarki na noc, smacznego!