Sposób przygotowania:
Owocowy deser z sorbetem truskawkowymKrok 1
Do kielicha blendera wkładamy umyte truskawki i miksujemy, po zmiksowaniu truskawek wlewamy śmietanę, miksujemy aż zrobi się geste. Przelewamy do plastikowego pojemnika i wstawiamy do zmrożenia( co 30 minut mieszamy aby równo się zmroziło ) na około 4 godzin.
Krok 2
Miąższ melona odkrajmy od skórki i kroimy w kostkę. Arbuz odkrawamy od skórki ,wyjmujemy pestki i kroimy w kostkę. Do szklaneczek ( ja mam po musztardzie) wkładamy pokrojonego melona, a na niego pokrojonego arbuza i znowu melon. Łyżką do lodów nakładamy na wierzch sorbet truskawkowy i zboku wkładamy kawałeczek melona do dekoracji. Deser smakuje wybornie i szybko się go robi tylko najpierw trzeba mieć zrobiony sorbet.