jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Sorbet z melona i kiwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

doskonały napój o każdej porze roku dla dorosłych i dzieci

Sorbet z melona i kiwi

Składniki:

Sorbet z melona i kiwi

 

  • 1 dojrzały melon
  • 6 owoców kiwi
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku cytrynowego
  • kostki lodu

Sposób przygotowania:

Sorbet z melona i kiwi
Melona przekroić na pół i przy pomocy łyżki usunąć pestki. Połówki melona pokroić na mniejsze części, każdą z nich obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki. Kiwi obrać ze skórki i pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane owoce przełożyć do plastykowego woreczka do zamrażania potraw i włożyć do zamrażalnika na 3 godziny. Kiedy owoce będą zamrożone przełozyć je do blendera, dodać cukier, sok cytrynowy oraz około 10 kostek lodu. Po czym zmiksować całość na gładką masę. Tak przygotowany sorbet przelać do szklanek, udekorować kawałkami owoców i podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Tagi:

lody