palmusia19

palmusia19

Kuchcik
[Przepisów: 14]

Sos jogurtowy do potraw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos pasujący prawie do każdego dania, placuszków ziemniaczanych czy innych ważywnych. Bądź do mięs pieczonych czy gotowanych

Sos jogurtowy do potraw

Składniki:

Sos jogurtowy do potraw

 

  • 400ml naturalnego, gęstego jogurtu typu greckiego,
  • świeżo wyciśnięty sok z 1 cytryny,
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia,
  • 1 pęczek koperku

Sposób przygotowania:

Sos jogurtowy do potraw
Otwórz jogurt i wrzuć go do miseczki, umyj cytryne i wycisnij sok do jogurty, umyj pęczek kopru i posiekaj go drobno.Jogurt mieszamy z oliwą , sokiem z cytryny i posiekanym koperkiem, solimy do smaku.Pamiętajcie sos lekko schłodzić i podawać najlepiej w kokielkach ( najlepiej się w tym sos prezentuje) .Bądż polany od razu na placuszki ,czy z boku.Bardzo wyrafinowany smak , jedyny w swoim rodzaju. Na pewno posmakuje każdemu.