Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Seler z kukurydzą i sosem jogurtowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Sałatka z serem, kukurydzą, selerem naciowym i sosem jogurtowym

Seler z kukurydzą i sosem jogurtowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Seler z kukurydzą i sosem jogurtowym

 

  • Na 2 porcje:
  • 2-3 gałązki selera naciowego
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 50 g sera żółtego
  • 2 liście sałaty
  • SOS:
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 gałązki koperku
  • Szczypta czosnku granulowanego

 

Sposób przygotowania:

Seler z kukurydzą i sosem jogurtowym
Seler umyć, osuszyć, odciąć liście. Pokroić w paseczki. Wrzucić do miseczki. Kukurydzę z puszki osączyć dokładnie. Dodać do selera. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać pozostałych składników i wymieszać. Sałatę umyć, osuszyć, porwać na podłużne paski. Wyłożyć nimi miseczki, w których podamy sałatkę. Przygotować sos: koperek umyć, osuszyć, posiekać. Wymieszać z jogurtem greckim, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Sałatkę nałożyć do miseczek wyłożonych sałatą, podawać z sosem i pieczywem
Seler z kukurydzą i sosem jogurtowym
Seler umyć osuszyć odciąć liście Pokroić w paseczki Wrzucić do miseczki
Seler z kukurydzą i sosem jogurtowym
Kukurydzę z puszki osączyć dokładnie Dodać do selera
Seler z kukurydzą i sosem jogurtowym
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach Dodać pozostałych składników i wymieszać