migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Sos koperkowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Sos koperkowy na zimno przygotowuje na bazie jogurtu naturalnego. Taki sos można wykorzystać do surówek i sałatek, świetnie pasuje do dań z grilla.

Sos koperkowy na zimno Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos koperkowy na zimno

 

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • sól ziołowa do smaku

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy na zimno
Do miseczki przełożyć majonez i jogurt naturalny. Zamiast jogurtu można też użyć śmietany 18% lub jogurtu greckiego. Dodać posiekany koperek oraz sól ziołową do smaku.

Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić jeszcze jeśli potrzeba. Gotowy sos odstawić do lodówki na ok 30 minut aby smaki się przegryzły.  
Sos koperkowy na zimno
Do miseczki przełożyć majonez i jogurt naturalny.
Sos koperkowy na zimno
Dodać posiekany koperek oraz sól ziołową do smaku.
Sos koperkowy na zimno
Gotowy sos odstawić do lodówki na ok 30 minut aby smaki się przegryzły.

Tagi:

koperek sos