WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Domowy sos tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Idealny sos na Wielkanoc. Idealnie sprawdzi się do jajek, wędlin i zimnych przekąsek. Łatwy w przygotowaniu i bardzo smaczny.

Domowy sos tatarski

Składniki:

Domowy sos tatarski

 

Sposób przygotowania:

Domowy sos tatarski
Majonez przekładamy do miseczki i dodajemy musztardę.

Jajka gotujemy na twardo i po wystudzeniu ścieramy na grubej tarce lub drobno siekamy. Ogórki konserwowe ścieramy na średnich oczkach tarki.

Grzybki i kapary bardzo drobno siekamy. Dodajemy razem z jajkami do sosu majonezowo - musztardowego i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.