Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Świętą Wielkanocne już tuż tuż ... a z nimi nadchodzi czas smacznych jajek :) a jak jajka to idealny do nich będzie koperkowy sos ...

Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek

 

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1 szczypta czosnku granulowanego
  • sól i pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek
Koperek siekamy dość drobno, solimy. Do miseczki przekładamy jogurt naturalny (u mnie o obniżonej zawartości tłuszczu) oraz majonez. Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy solą, pieprzem oraz czosnkiem – całość mieszamy. Odstawiamy sos do lodówki na minimum 30 minut. Podajemy jako dodatek. Idealny sos do jajek.
Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek
do miseczki przekładamy jogurt oraz majonez
Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek
dodajemy posiekany koperek i doprawiamy do smaku
Sos koperkowy jogurtowo-majonezowy do jajek
całość mieszamy do połączenia się składników