Sposób przygotowania:
Studencka z zupkami chińskimi
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę lub paski i wymieszać z przyprawą do kurczaka. Smażyć krótko - do momentu, aż mięso będzie białe w środku. Odsączyć z oleju i odstawić do ostygnięcia. Makaron z zupek chińskich połamać i wrzucić do dużej miski. Wymieszać z przyprawą dołączoną do zupek (suszone warzywa nie będą nam potrzebne), zalać gorącą wodą i przykryć na ok. 20 min. W międzyczasie kroimy kapustę pekińską w paski (szatkujemy), papryki w kostkę, pora w pół plasterki. Po ok 20 min. odlać nadmiar wody z klusków i odstawić do ostygnięcia. Wrzucić do klusków pozostałe składniki i wymieszać z majonezem. Ja tej sałatki nie doprawiam ze względu na przyprawę do kurczaka i majonez, ale droga wolna ;)
Ines
coszniczego