Sposób przygotowania:
Sałatka z zupek chińskich z konserwowymi warzywami
Makaron z zupek chińskich przełożyć do miski, posypać przyprawami dołączonymi do zupek, zalać gorącą wodą i zamieszać (niedużą ilością, żeby makaron zmiękł, jak dodamy za dużo wody, to trzeba po prostu odlać jej nadmiar).
Ogórki i paprykę konserwową pokroić w kosteczkę, cebulę obrać i w miarę drobno pokroić. Dodać warzywa do makaronu. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do wszystkich, pozostałych składników umieszczonych w misce. Do sałatki dodać granulowany czosnek.
Wszystko wymieszać doprawiając jednocześnie solą i pieprzem do smaku. Do sałatki jeśli się chce można dodać trochę oliwy z oliwek lub oleju - ja z tego zrezygnowałam, sałatka była wystarczająco mokra od zalewy z konserwowych warzyw.
Ogórki i paprykę konserwową pokroić w kosteczkę, cebulę obrać i w miarę drobno pokroić. Dodać warzywa do makaronu. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do wszystkich, pozostałych składników umieszczonych w misce. Do sałatki dodać granulowany czosnek.
Wszystko wymieszać doprawiając jednocześnie solą i pieprzem do smaku. Do sałatki jeśli się chce można dodać trochę oliwy z oliwek lub oleju - ja z tego zrezygnowałam, sałatka była wystarczająco mokra od zalewy z konserwowych warzyw.