Sposób przygotowania:
Sałatka gyros
Kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą gyros, usmażyć na oleju.
Zupki chińskie zalać gorącą wodą, odstawić do napęcznienia (około 5 minut).
Kapustę pekińską drobno pokroić.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, paprykę czerwoną i ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć usmażonego kurczaka, makaron, kapustę pekińską, paprykę, cebulę, kukurydzę, majonez, sól, pieprz. Wymieszać.
Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu.
Zupki chińskie zalać gorącą wodą, odstawić do napęcznienia (około 5 minut).
Kapustę pekińską drobno pokroić.
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, paprykę czerwoną i ogórki konserwowe również pokroić w kostkę.
Do miski przełożyć usmażonego kurczaka, makaron, kapustę pekińską, paprykę, cebulę, kukurydzę, majonez, sól, pieprz. Wymieszać.
Sałatka najlepiej smakuje po schłodzeniu.