jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Surówka EKO : selerowo- marchewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Doda ci zdrówka eko-surówka!

Surówka EKO : selerowo- marchewkowa

Składniki:

Surówka EKO : selerowo- marchewkowa

 

  • 1 seler ekologiczy (ok. 400g)
  • kilka marchewek ekologicznych (ok. 400)
  • pół szklanki jogurtu ekologicznego
  • pół szklanki śmietanki ekologicznej
  • sok z pół cytryny
  • 50 g płatków migdałowych bio
  • sól, cukier trzcinowy - do smaku
  • 1 liść kapusty pekińskiej do dekoracji

 

Sposób przygotowania:

Surówka EKO : selerowo- marchewkowa
Warzywa obierz i zetrzyj w drobną łezkę, skrop sokiem z cytryny i lekko posól.
Dodaj eko- jogurt, eko-śmietankę wymieszaną z łyżeczką cukru trzcinowego i płatki migdałowe bio (1 łyżkę płatków zostaw do dekoracji).
Wymieszaj surówkę, dopraw ją jeśli jeszcze trzeba solą i cukrem- nałóż do szklaneczek, miseczek lub pucharków.
Udekoruj płatkami i kawałkiem kapusty pekińskiej lub inną zieleniną, którą masz pod ręką.