Sposób przygotowania:
Tortilla z pulled pork
W głębokim naczyniu żaroodpornym wymieszać piwo z olejem i sosem sojowym, dodać miód, ocet i pieprz i ponownie wymieszać.
Umyte i osuszone mięso włożyć do marynaty. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 24 godziny, w międzyczasie mięso obrócić 2-3 razy.
Po upływie doby mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec 9 godzin. Zostawić do wystudzenia. Mięso poszarpać za pomocą dwóch widelców. Roszponkę umyć, osuszyć. Pomidory, ogórki obrać ze skóry, pokroić.
Sałatę umyć, osuszyć i poszatkować. Każdą tortillę posmarować grubo sosem czosnkowym, ułożyć porcję mięsa i warzyw, dodać garść roszponki. Tortillę zwinąć i zapiec minutę na grillu.
Po tym czasie dołożyć drugą garść roszponki i od razu podawać.
Umyte i osuszone mięso włożyć do marynaty. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki na 24 godziny, w międzyczasie mięso obrócić 2-3 razy.
Po upływie doby mięso wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec 9 godzin. Zostawić do wystudzenia. Mięso poszarpać za pomocą dwóch widelców. Roszponkę umyć, osuszyć. Pomidory, ogórki obrać ze skóry, pokroić.
Sałatę umyć, osuszyć i poszatkować. Każdą tortillę posmarować grubo sosem czosnkowym, ułożyć porcję mięsa i warzyw, dodać garść roszponki. Tortillę zwinąć i zapiec minutę na grillu.
Po tym czasie dołożyć drugą garść roszponki i od razu podawać.
biedroneczki
Czekoladka 2