Sposób przygotowania:
Kaszotto z kaszy jęczmiennejETAP 1:
Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę i oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem.
Kaszę opłukać na gęstym sicie, osączyć.
ETAP 2:
Mięso wrzucić na rozgrzaną łyżkę oleju, obsmażyć, dodać drobno posiekany czosnek i jeszcze przez chwilkę smażyć. Odstawić na bok.
ETAP 3:
W dużym rondlu rozgrzać pozostały olej z masłem, wrzucić kaszę i mieszając smażyć 2-3 minuty.
ETAP 4:
Dodać mrożone warzywa, przemieszać, dodać suszoną włoszczyznę.
ETAP 5:
Całość zalać gorącą wodą, lekko posolić i gotować na wolnym ogniu przez kilkanaście minut, od czasu do czasu dolewając gorącej wody.
ETAP 6:
Kiedy kasza zacznie być miękka, a prawie cały płyn odparuje, dodać obsmażone mięso.
ETAP 7:
Doprawić do smaku solą, pieprzem, sproszkowaną papryką i czosnkiem niedźwiedzim.
Gotować jeszcze chwilę, aż cały płyn odparuje, uważając przy tym, żeby kasza się nie przypaliła.
Podawać posypane zieleniną, np. natką pietruszki.
mocsłodkości
biedroneczki
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki
ciasteczka