2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Surówka z buraczków czerwonych

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Lekka surówka z buraka z dodatkiem ogórka..

Surówka z buraczków czerwonych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z buraczków czerwonych

 

  • 4 średnie buraczki
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z buraczków czerwonych
Buraki myjemy i gotujemy aż będą miękkie.Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek. trzemy na tarce jarzynowej o grubych okach tak samo ogórka kiszonego.cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę . Doprawiamy podanymi przyprawami do smaku mieszamy.Chłodzimy w lodówce i podajemy np do pieczonych mięs.
Surówka z buraczków czerwonych
buraczki gotujemy obieramy szykujemy resztę składników
Surówka z buraczków czerwonych
buraki ścieramy na tarce razem z kiszonym ogórkiem
Surówka z buraczków czerwonych
dokładamy pokrojoną cebulę przyprawiamy do smaku i mieszamy