Sposób przygotowania:
Buraczkowe talarki w cieście
Wszystkie składniki: - jajka, -mąkę, -masło, - mleko -przyprawy) miksujemy na gładką masę.
Ugotowane i wystudzone buraczki kroimy w plasterki i moczymy w cieście naleśnikowym.
Następnie smażymy na oleju rzepakowym lub maśle z obu stron na rumiano. Buraczki świetnie smakują na ciepło i zimno.
Polecam serdecznie.
RADA: Jeżeli lubimy bardziej wyrazisty smak możemy do ciasta dodać papryczkę chili, czy np. rozmaryn.
Ugotowane i wystudzone buraczki kroimy w plasterki i moczymy w cieście naleśnikowym.
Następnie smażymy na oleju rzepakowym lub maśle z obu stron na rumiano. Buraczki świetnie smakują na ciepło i zimno.
Polecam serdecznie.
RADA: Jeżeli lubimy bardziej wyrazisty smak możemy do ciasta dodać papryczkę chili, czy np. rozmaryn.
niezły kąsek
Magdalena88
steterycz