steterycz

steterycz

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Buraczkowe talarki w cieście

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciepłe idealnie pasują do obiadu, zimne mogą być dodatkiem do wędliny czy kanapek. Szybkie i smaczne.

Buraczkowe talarki w cieście

Składniki:

Buraczkowe talarki w cieście

 

 

 

 

  • 1 łyżka roztopionego masła

 

 

Sposób przygotowania:

Buraczkowe talarki w cieście
Wszystkie składniki: - jajka, -mąkę, -masło, - mleko -przyprawy) miksujemy na gładką masę.

Ugotowane i wystudzone buraczki kroimy w plasterki i moczymy w cieście naleśnikowym.

Następnie smażymy na oleju rzepakowym lub maśle z obu stron na rumiano. Buraczki świetnie smakują na ciepło i zimno.

Polecam serdecznie.

RADA: Jeżeli lubimy bardziej wyrazisty smak możemy do ciasta dodać papryczkę chili, czy np. rozmaryn.