Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2745]

Surówka z cukinii i marchewki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Do surówki zamiast majonezu można dodać jogurt naturalny wymieszany ze śmietaną i musztardą.

Surówka z cukinii i marchewki. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z cukinii i marchewki.

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z cukinii i marchewki.
Cukinię umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Kiszone ogórki zetrzeć na tarce lub drobno pokroić. Por bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, wlać majonez, przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, wymieszać.
Surówka z cukinii i marchewki.
Umyte i osuszone cukinie zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Surówka z cukinii i marchewki.
Do utartej cukinii dodać marchewkę oraz pozostałe składniki.