Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 276]

Surówka z kalarepki, marchewki i jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatna surówka. warunkiem smaku jest młoda, soczysta kalarepka. Jeśli jest z własnej uprawy możemy też wkroić młode listki.

Surówka z kalarepki, marchewki i jabłka

Składniki:

Surówka z kalarepki, marchewki i jabłka

 

  • 1 duża młoda kalarepka
  • 1 duża młoda marchewka
  • 1 duże jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka gałązek koperku
  • sól, cukier
  • olej

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepki, marchewki i jabłka
Kalarepkę i jabłko starkowałam na jarzynowej tarce z większymi oczkami a marchewkę na tarce jarzynowej z mniejszymi oczkami.

Wymieszałam wszystko razem, dodałam sól, cukier i drobno posiekany koperek.

Wlałam sok z cytryny. Dodałam niewielką ilość oleju.

Wszystko razem wymieszałam. Smacznego.   

ETAP 1:

Kalarepkę i jabłko starkowałam na jarzynowej tarce z większymi oczkami a marchewkę na tarce jarzynowej z mniejszymi oczkami. Wymieszałam wszystko razem, dodałam sól, cukier i drobno posiekany koperek. Dodałam niewielką ilość oleju. Wszystko razem wymieszałam.