Sposób przygotowania:
Surówka z kalarepki z jabłkiem
Kalarepkę i jabłko obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, skropić sokiem ze świeżo wyciśniętej cytryny. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do jabłka z kalarepką. Dodać majonez oraz do smaku pieprz czarny mielony i przyprawę kucharek. Wszystkie składniki surówki dokładnie wymieszać. Surówkę podawać jako dodatek do drugiego dania.
![Surówka z kalarepki z jabłkiem Surówka z kalarepki z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepki-z-jablkiem-208362.jpg)
![Surówka z kalarepki z jabłkiem Surówka z kalarepki z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepki-z-jablkiem-208363.jpg)
![Surówka z kalarepki z jabłkiem Surówka z kalarepki z jabłkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kalarepki-z-jablkiem-208364.jpg)