dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Surówka z kalarepy z natką pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Z ogórkiem i zapieczoną kaszanką.

Surówka z kalarepy z natką pietruszki

Składniki:

Surówka z kalarepy z natką pietruszki

 

  • 1 kalarepa
  • 1 ogórek
  • pęczek pietruszki
  • 1 pętko kaszanki
  • łyża oliwy aromatyzowanej truflami

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy z natką pietruszki
Kaszankę kroimy w dość grube plasterki i opiekamy na patelni na chrupko. Kalarepę obieramy, myjemy i kroimy w kawałki. Ogórka obieramy (lub nie), myjemy, kroimy w kawałki. Natkę myjemy i osuszamy, obrywamy same listki. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski. Dodajemy obsmazoną kaszankę. Skrapiamy aromatyczna oliwą truflową.

Tagi:

kalarepa