haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 451]

Surówka z kapusty pekinskiej z kukurydza

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka surówka, można ją zrobić w czasie kiedy gotują się ziemniaki.

Surówka z kapusty pekinskiej z kukurydza

Składniki:

Surówka z kapusty pekinskiej z kukurydza

 

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • sok z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz, cukier
  • 2 plastry ananasa

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekinskiej z kukurydza
Kapustę poszatkować. W misce wymieszać kapustę, kukurydzę, śmietanę, jogurt (można ewentualnie zrezygnować ze śmietany i dodać więcej jogurtu. W innej opcji można dołożyć łyżkę majonezu) dodać sok z cytryny, przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Aby wzbogacić smak można dodać pokrojonego w drobna kostkę ananasa.